Villalivet.


 

 

Kryper ner på en nybäddad madrass. Det har för länge sen blivit en ny dag, snart går solen upp igen. Somnar med hans armar som håller om mig. Vaknar efter några timmar av att det är alldeles för ljust och varmt, solen har hittat in. Somnar om, men vaknar snart igen av ljudet av ekorrar som springer fram och tillbaka på terassen.

 

Vaknar nån timme senare och känner mig utvilad, trots den korta nattsömnen. Det är något speciellt med att vakna upp till en ny sommardag på villan.

10.07.2018 kl. 10:30

Somnar till ljudet av sommarregn, vaknar upp till fågelkvitter.

Junimånad kom och gick. Hann inte riktigt med, känner jag. Fast så känns det ju alltid, speciellt på sommaren. När jag tänker tillbaka på juni känns det som att jag bara har jobbat, sovit och druckit kaffe. Sen går jag igenom kameran och hittar fina bilder som påminner mig om att jag faktiskt har hunnit leva lite sommarliv mellan alla jobbskiften och powernaps.I sommar bor jag till stor del hemhemma hos mamma och pappa. Det är lättast så, med tanke på bil och jobbasvstånd och allt det där. Och väldans fint är det ju, att få bo hemma och leva skäriliv när det är sommar. Det dåliga med att bo hemma är ju att jag inte bor med pojkvän, vilket jag saknar att göra. Men när saknaden blir för stor hoppar jag bara i bilen och kör till Vasa, och är där ett tag. Så svårare än så är det inte. Ännu en sommar när mina kläder för det mesta befinner sig i en väska, men det är det värt.Något jag ska bli ännu bättre på i juli och augusti är att njuta av och ta vara på lediga dagar och kvällar. Att kunna se det fina i små händelser, till exempel glassdejt med någon fin typ, och inte bara se framemot "stora händelser". Julimånad har börjat bra, och jag tror att resten blir minst lika bra.

03.07.2018 kl. 13:26

Sju år sedan.

I sommar är det sju år sedan. Sju år sen försommaren var alldeles för varm. Alldeles för jobbig. Sju år sen jag for ut och cyklade för att jag inte kunde sova. Cyklade runt byn, fick ingen ro i kroppen. Sju år sen jag sov på en madrass på deras vardagsrumsgolv, för att vara nära, i fall om det skulle hända. Sju år sen jag satt vid hennes sida och kramade om hennes hand, och hoppades hon skulle veta att jag var där. Idag är det exakt sju år sen världens finaste människa somnade in, och jag saknar henne ännu varje dag. 


Platsen som alltid kommer påminna mej om henne.

18.06.2018 kl. 17:59

"Hon dansar vidare i livet."

 

Jag tänker att jag nog ska skriva lite ändå, dokumentera sommardagarna som går. Så att det inte alltid slutar med att jag glömmer bort att skriva, att jag tar några bilder som bara glöms bort i min telefon.

Hittills har sommaren levererat väldans fina stunder. Jag trivs på mitt jobb och mår bra, är lite trött ibland men sånt får man ta. En fin kväll i juni frågade Lena vad det bästa med livet är just nu, jag svarade att jag är lycklig och njuter av livet på riktigt, utan medicin. För så är det, och det känns så himla bra! I sommar tänker jag att jag ska ta revansch för tidigare somrar då sommarkvällarna har spenderats på soffan med ångest som sällskap.

Jag vill leva så hjärtat ständigt glöder, som Linnea Henriksson sjunger. Bra motto ändå.

11.06.2018 kl. 11:20

Ratatas sommarlista.


Vilka tre saker börjar du tänka på när du hör ordet ”sommar”?
Villaliv, ljusa nätter och glass.
 


 

Kommer du jobba i sommar eller ha semester?
Jobba jobba jobba! Men i slutet av augusti har jag någon ledig vecka före skolan börjar igen.

Vad gör du helst en ledig kväll?
Villahäng med fina typer och gott att äta & dricka är ju alltid ett vinnande koncept.
 


 

Vad är enligt dig, den ultimata sommarmaten?
Grillmat, såklart!

Vad är ditt favorit ställe att vara på under sommaren?
Vår villa, där kan jag slappna av och leva sommarliv.Hur skulle den perfekta sommardagen se ut för dig?
Lite sovmorgon, frukost på terassen, chill på stranden på dagen och terasshäng på kvällen, till exempel.

Ett fint sommarminne?
Svårt att bara välja ett, finns så himla många ju. Men förra sommaren när vi var i Ekenäs och såg Bo Kaspers Orkester, det var en såå bra kväll!

Bonus sommarminne: sommaren tvåtusenfemton, när jag blev tillsammans med Rasmus. Det var en härlig sommar.Finns det någon låt du förknippar med sommaren?
Alla Gyllene Tider's låtar är sommar för mig.

Vad är fem saker du vill hinna göra i sommar?
Fara på många båtturer, leva villaliv, ha picknick, göra något äventyrligt, och ta det lugnt däremellan. Leva livet, alltså.

20.05.2018 kl. 19:58

Tankar om sommarlov och sånt.

Jag har sommarlov nu. Idag är det är den tjugotredje april och idag fick jag sommarlov. Det känns liite konstigt, men så himla skönt.

Jag hade min sista praktikdag idag, och kan bara konstatera att det har varit en bra praktikperiod. Jag har lärt mig så mycket, och gjort saker jag egentligen inte vågar. 

Men ja, sommarlovet. Det känns konstigt att ha sommarlov redan i april, speciellt nu när det ännu finns snö och is där ute. Jag tänkte här om dagen på hur tråkigt det egentligen är att inte ha någon vårfest längre, sådär som man hade i grundskolan. Jag vill sjunga den blomstertid, dricka limonad och äta grisar, så att det påriktigt känns som att nu, nu har man sommarlov! Tror jag ska tvinga mina vänner att sjunga vårfest-låtar med mig imorgon.


från en fin aprilkväll, på en balkong med en favoritmänniska.
23.04.2018 kl. 21:40

Den femtonde april.

Livet just nu är ganska fint ändå. Våren är här på riktigt, jeansjackan är framme och balkongsäsongen inledd på allvar. Jag har sex stycken dagar kvar på praktiken, och sen får jag sommarlov. Alltså, så skönt! Då är jag ledig i ungefär två veckor före jag börjar sommarjobba.

Jag vet inte riktigt vad jag tänkte skriva här nu, men ville bara säga att det är så skönt att våren är här och att jag i år faktiskt känner att jag kan njuta av våren, på riktigt. Sådär som jag inte riktigt kunde förra våren. Det ni, det känns himla fint.

Hoppas ni har det bra!


 

15.04.2018 kl. 19:35

En liten lista om våren.

Min vår år 2018 kommer bli:
Väldans bra, hoppas jag! Är ju på praktik nu och har ännu fem veckor kvar, och efter det tänker jag ha några lediga veckor innan jag börjar sommarjobba. 


Två saker jag ser fram emot:
Att få börja använda vårkläder utan att förfrysa mig, och balkonghäng!Tre säkra vårtecken:
Bar asfalt + fågelkvitter + kaffe på uteservering


Det här gör jag på vårdagsjämningen:
Det är idag va? Idag har jag varit på praktik, powernappat, och så har vi ätit tortilla, dagen till ära.
 

En låt jag kommer lyssna på i vår:
Ja må du leva med Darin, blir alltid så pepp av den!
 


Det bästa med våren är:
Solen som börjar värma på riktigt och kvällarna som blir längre och ljusare.

Så här klär jag mig i vår:
Pappas gamla jeansjacka, bekväma jeans och converse.


 

Det här hoppas jag händer i världen:
Lite mera kärlek och mindre krig & våld skulle ju sitta fint.

Så skiljer sig våren 2018 från våren 2017:
Jag får sommarlov en månad tidigare i år, och jag är både gladare & piggare i år. Livet känns bättre än vad det gjorde för ett år sen, helt enkelt.

Jag hittade listan på sevendays.

20.03.2018 kl. 18:45

Vårdrömmar.försöker ta vara på varje liten solstråle. längtar till våren. drömmer om bar asfalt och jeansjackor, ljusa kvällar och äventyr, promenader och hans hand i min.

upprepar "vi går mot ljusare tider" för mig själv.


är det vår snart, eller?
18.02.2018 kl. 12:52

Måndag & solsken.

Ny vecka som börjar med ledig måndag och solsken, det blir inte mycket bättre än så! Sitter vid köksbordet nu, dricker kaffe, och planerar den här veckan. Jag är ledig från skolan både idag och på fredag, så himla skönt! I dag ska jag skriva undan lite skolarbete så jag inte behöver stresskriva senare i veckan, och så tänkte jag gå ut på en promenad och njuta av finvädret.

Förutom skola så har jag lite andra planer för veckan, på onsdag ska jag träffa Petra, och på torsdag har jag tänkt fara på halarkalas. Hoppas att det blir en fin vecka med mycket solsken, fast väderleksrapporten säger annat.


från en annan dag, när vi hade tulpaner på vårt köksbord.

05.02.2018 kl. 10:00

Första helgen i februari.

Jag är så glad att januari är slut, det var inte riktigt min månad. Nu är det februari och för varje dag går vi lite närmare våren! Åh vad jag längtar efter våren nu! Jag är inte gjord för vintern, min hy ger upp när det blir kallare än -7. Inte så roligt alltså.

Första helgen i februari börjar lida mot sitt slut, och bra har den varit. På fredagskvällen packade vi ner vin och spel, och gick över till våra nästan-grannar. Där satt vi i flera timmar, spelade spel och skrattade. Så rolig kväll. I går hade jag hela dagen för mig själv så jag gick på solskenspromenad, såg på serier och annat avkopplade. På kvällen kom Adde hit på myskväll. Idag har jag levt söndagslivet; gått runt i pyjamas halva dagen, sett på serier, skrivit lite skolarbeten, haft skypedejt med Ica och sånt. Inte så händelserik dag med andra ord, men skönt med sådana dagar också.04.02.2018 kl. 19:30

Livet livet.Januari rullar på och jag hänger inte riktigt med. Skolan har dragit igång igen och det känns som om att jullovet aldrig existerade. I mars far vi ut på praktik, och nu har jag äntligen hittat en praktikplats. En sak mindre att fundera på.

Annars så vet jag inte riktigt nu, det känns som om dagarna går på repeat, jag sover, äter, är i skolan, och så börjar det om igen. Januari brukar ju vara en sån månad, hoppas det svänger snart. Jaja, nu ska jag carpa lite solsken och njuta av min lediga måndag.

22.01.2018 kl. 12:31

Tvåtusenaderton.


Vad är dina mål för 2018? 
Jag har som vanligt inga "stora" mål, men något som jag verkligen behöver jobba på är att bli snällare mot mig själv.  Och så ska jag vara mer spontan och äventyrlig, för det mår jag bra av.

Vad ska du göra i år som du inte gjort förut? 
Jag hoppas att jag och pojkvän kommer oss iväg på en liten resa i vår, i så fall blir det första gången bara vi två far iväg. Skulle vara så himla mysigt!

Vad gjorde du förra året som du inte kommer göra i år? 
Jag hade praktik på en plats där jag inte trivdes. Hoppas verkligen att jag hittar en bra praktikplats i år!

Vad kommer du lägga mest pengar på i år? 
Hyra, mat och andra nödvändigheter. 

Vad har du för önskningar för 2018?
Att det ska bli bättre än 2017. Jag vill njuta av livet och känna att jag är lycklig, jag vill skratta och dansa mera, umgås med människor som får mig att må bra. Vill att det ska bli mitt år. Håkan sjunger "din tid kommer", och jag vill tro att det är min tur nu.
 

min pepp-tröja, kände att jag behöver en sån.

06.01.2018 kl. 17:03

Om en fin nyårsafton.Massa god mat, spel, skumppa, fyrverkerier, skratt och fina människor. Det är min nyårsafton med några ord. Och vilken bra kväll det blev sist och slutligen, bästa sättet att avsluta ett år och påbörja ett nytt är nog med det här gänget. Hoppas att året fortsätter lika bra som det började.
01.01.2018 kl. 18:53

Tvåtusensjutton.

Det hände inte så mycket "stora" saker under år 2017, men här är en del av mitt 2017 i några punkter;

- jag skrattade in det nya året med fina vänner, bra start på året.

- jag hade min första praktik, på ett åldringshem, och överlevde.

- jag sommarjobbade inom åldringsvården, och överlevde det också.

- jag såg Bo Kaspers Orkester live, lätt en av årets höjdpunkter!- i juni firade jag och pojkvän två år tillsammans. 

- jag överlevde första året som studerande och påbörjade andra.

- jag har druckit oräkneliga kaffekoppar med Petra.- jag har, återigen, lärt mig att jag klarar mer än vad jag tror.

- jag såg Linnea Henriksson live, inte en utan två gånger.- sommaren blev kanske inte riktigt som jag hade tänkt, men försökte hänga på villan så mycket som möjligt och träffa vänner.

- jag har tillbringat mycket tid hemma med sambon, och familjen.

- om jag skulle beskriva mitt 2017 med ett ord skulle det vara "trött.". jag har varit trött hela året, vilket såklart har påverkat livet en del.


2017 har varit som en berg- och dalbana, stundvis väldigt bra, men jag hoppas och tror att 2018 blir ännu bättre! Mera spontanitet, skratt och äventyr vill jag ha nästa år. Och mindre trötthet! 
30.12.2017 kl. 12:30

Tjugotvårig Vasabo som studerar till socionom och försöker lista ut hur livet egentligen ska levas.