En helg med vänner och mys.

Hej. Jag skriver tydligen bara på söndagar nu för tiden.
Nu har ännu en praktikvecka, en lång sådan, nått sitt slut, och imorgon inleder jag min sista(!) praktikvecka. Den här helgen hade jag bestämt att skulle bli bra, och trots att jag hade morgonskiftet på praktiken på lördagen, så har jag haft en riktigt fin helg. På fredagskvällen gick jag över till grannen för fredagsmys, och konstaterade återigen hur lyxigt det är att bo granne med sin bästa vän. När jag kom hem hann jag mysa lite med pojkvän innan jag var tvungen att gå och sova, eftersom det var väckning klockan 05:30 på lördagsmorgonen..

När jag kom hem från praktiken njöt jag av lite egentid, innan jag for iväg på gospelkonsert. Resten av kvällen spenderade jag med Lena, vi hade planerat in vinmys efter konserten. Vi myste i soffan, drack vin och åt choklad, och pratade om viktiga saker. Det ledde till en spontan sleepover, och när jag vaknade idag bjöd Lena på american pancakes, och sleepovern var fulländad.

Den här helgen behövde jag verkligen. Jag är så tacksam över att få ha så fina vänner, som jag kan prata med och vara mig själv till hundra procent med. Guldvärt.

Publicerad 29.01.2017 kl. 18:32

Den senaste veckans höjdpunkter.

Praktiken tar det mesta av min energi nu, när jag kommer hem därifrån har jag inte så mycket ork över till annat. Den gångna veckan har varit ganska tung och jag har varit trött nästan hela tiden. Trots det har veckan ändå bjudit på några ljusglimtar;

En kväll for jag och hälsade på min moster och hennes familj, det var trevligt.
Jag fick mysa med dessa två gullungar, se bara hur söta de är!


En mysig förmiddag innan jag for iväg på kvällsskifte.
Tyvärr var det så mysigt att jag hade svårt att lämna det.


Fin vy från gårdagens promenad.


Igår var jag på kaffe med Jessica. Det var fint, jag har saknat henne och våra samtal.Sen på kvällen var jag barnvakt åt mina kusiner. Vi spelade spel, åt chips och myste i soffan. Skön kväll.

Publicerad 22.01.2017 kl. 17:46

Livet för tillfället.


Livet känns lite extra tungt för tillfället. Jag är helt ur balans, både fysiskt och psykiskt. Jag vet inte riktigt varför, vet bara att det blir såhär för mig ibland. Det är "bara" att kämpa vidare, och försöka ta en dag i taget. Okej, det är inte alls så bara, vissa dagar skulle jag kunna ligga i sängen hela dagen lång och bara äta choklad, men det kan jag ju tyvärr inte göra. Så att ja, jag kämpar på.


Igår kväll for jag hem till familjen. Det var skönt att få komma hem till Skärin ett tag, umgås med familjen, ta en ordentlig sovmorgon, och gå ut och gå på isen.

I morgon inleder jag min andra praktikvecka, så nu ska jag dricka te, kanske läsa lite och ladda upp inför den kommande veckan.

Publicerad 15.01.2017 kl. 21:46

Fina minnen & texter.

I dag när jag låg i soffan och hade huvudvärk, började jag gå igenom mina bilder i telefon, och hittade massa bilder som jag sparat eller tagit printscreen på någon gång i tiden. Sånt är ju alltid roligt att gå igenom, tycker jag i alla fall. Här är några favoriter som jag hittade;

lite livspepp & sånt, minnen från fina tider och en söt tatuering som jag skulle kunna tänka mig att ha.
 
Publicerad 13.01.2017 kl. 19:01

Mina mål för 2017.

Jag brukar inte ha några nyårslöften, eftersom jag sällan klarar av att hålla dem, och för att jag tycker att det känns så tvingat med ordet löfte. Iställer brukar jag, som många andra, ha olika mål, saker som jag vill göra, bli bättre på osv. Jag har några mål för 2017, och det är att;
 

 • Vara snällare mot mig självViktigaste målet!
   
 • Läsa mera böcker.
   
 • Vara lite mer social, och lära känna nya människor.
   
 • Göra sånt som jag mår bra av.
   
 • Lära mig att säga nej. 


Kanske inte så väldans "stora" mål, men väldigt viktiga ändå, för mig.

Publicerad 09.01.2017 kl. 20:00

Jullovets sista dag.


från en fin dag.

I dag är det sista dagen på mitt jullov. Helt sjukt att det redan har gått 4 veckor. Som tur börjar vi inte med lektioner imorgon, utan vi har en månads praktik. Jag ska vara på ett ålderdomshem, och jag har aldrig förr jobbat eller varit på praktik inom det området, så jag tror det kommer bli riktigt intressant. Spännande med något nytt, och behövligt med lite rutiner efter en månads ledighet. Det blir nog bra det här.
 
Publicerad 08.01.2017 kl. 17:25

Året som gick - September, oktober, november & december.


September bjöd på fint väder och jag gick ofta ner till vattnet för att se på magiskt fina solnedgångar. Jag gick i skolan, och umgicks mycket med grannen. Moffa fyllde 70 år och släkten samlades för att äta och fira honom. En kväll fick jag besök av en saknad Ulrika, vi åt gott, drack vin och pratade om viktiga saker. 


I oktober inledde jag och grannen glöggsäsongen. Jag tog sista skedet i bilskolan, något jag skjutit upp så länge som möjligt. En kväll for vi till Batti och Elin, lagade god mat och drack vin, det var en fin kväll. En kväll var familjen hit på kaffe, och en annan kväll var jag och grannen på bio. Jag var på café, med Irene, med Miriam och en gång med pojkvän. Jag var hemma i Skärin en helg och det var så underbart fint väder.


I början av november hände det inte så mycket, jag gick i skolan och på kvällarna var jag nästan bara hemma. En kväll var jag på glassdejt med bästa vän. Jag var hemma en helg och vi firade pappa som fyllde år. En annan helg var det farsdag, då firade vi pappa och moffa. Sen blev jag sjuk och låg i sängen i flera dagar. Den 22 november fyllde jag 20 år, det var en så bra dag! Pojkvän bjöd mig på café och familjen kom och överraskade mig på kvällen. En av mina presenter var en biljett till Pleppo 2, så en kväll var vi på det. Det blev Lilla Jul och helgen spenderades hemma med släktkalas och mys. I slutet av månaden var det dags för halarinvigning och jag hade en så rolig kväll med mina klasskompisar.


Andra dagen i december fyllde lillasyster 18 år, så vi överraskade henne med mat på Amarillo. Vi fick jullov redan i början av december, och jag försökte julmysa så mycket jag bara hann. En morgon blev jag bjuden över på frukost av grannen, och sen på kvällen var det halarkalas. I mitten av december firade vi jul med pojkvännens familj. Drack kaffe med vänner och var på FORK-konsert. En kväll var jag på en föreläsning med Peppe Öhman, så bra! Vi hade glöggkväll med Batti och Elin. Jag for hemhem, jobbade någon dag på dagis och var på julfrid i kyrkan. Det blev dan före dopparedan och hela familjen var samlad, vi spelade spel och drack glögg. Julhelgen kom och gick, och bra var den. Nyårsafton firades med fint folk och 2017 började på bästa sätt.

Det var det, mitt 2016. Det har varit ett spännande år. Jag har börjat studera och lärt känna nya människor. Jag har blivit sambo med min pojkvän. 2016 var ett känslofyllt år, med tårar och skratt. Jag hade hoppats på så mycket mer glädje och lycka, och mindre ångest och tårar, men ibland blir det inte som man tänkt. Jag har åtminstone lärt känna mig själv lite bättre, och blivit lite starkare på vägen, så det tar jag med mig in i 2017.

Tack och hej 2016, nu lämnar jag dig bakom mig.

Publicerad 06.01.2017 kl. 18:00

Året som gick - Maj, juni, juli & augusti.


Första maj var en fin dag, jag och pojkvän åt glass på torget, satt vid bryggorna och drack kaffe på Strampen. Det var riktigt fint väder ett tag i maj, så det blev flera picknickar och mycket brygghäng med vänner. Vi fick nycklarna till vår lägenhet och for iväg till Tammerfors och Ikea en dag. Mellan alla roligheter läste jag till inträdesförhören och stressade så mycket angående dem.. I slutet av maj flyttade vi äntligen in i vår lägenhet, jag njöt av att vara sambo med pojkvän, och tillbringade flera mysiga kvällar på balkongen.Juni var en bra månad. Jag hängde på uteserveringar, var på studentfester och solade på balkongen. Alla inträdesförhör och intervjuer var över, vilket var en stor lättnad. Jag och pojkvän firade ett år tillsammans. Vi tillbringade några dagar i Tallinn tillsammans med Batti & Elin. Det blev midsommar och jag firade den med fina människor. Tyvärr tillbringades en hel del dagar och kvällar i sängen, när orken tog slut och ångesten tog över.Första juli fick jag reda på att jag sluppit in till socionom, och juli fick bästa möjliga start. Det blev "Vörodagan" vilket innebar fest på lördagen, det var en av julis höjdpunkter. En kväll delade jag och bästa vän en kanna sangria, för att fira att vi skulle bli grannar. Det blev en del villaliv, som var en av sommarens höjdpunkter. En dag for jag och Razze iväg till Kalajoki, vi simmade, solade och brände oss. En kväll var jag, syster och pojkvän och spelade minigolf. Jag och syster tillbringade en dag i Jakobstad. Juli avslutades med att fira pojkvän som fyllde 22 år. 


I augusti blev det ännu mera villaliv de dagarna vädret tillät det. Jag träffade vänner, läste böcker och oroade mig inför skolstarten. När det var konstens natt var jag hos Lena, vi drack cider och pratade livet, så mysig kväll. Jag klippte håret kort. Jag började studera(!), och träffade saknade vänner. Det blev villaavslutning som vi "firade" på villan, det var en fin kväll men samtidigt lite jobbig. Jag umgicks mycket med grannen, och avslutade augusti på BTS-party med klasskompisarna. Bra avslut på månaden.

Sommarmånaderna bjöd på så många fina stunder, men samtidigt var det kanske de tyngsta månaderna på året. Jag mådde ganska dåligt, och ångesten tog så mycket av min sommar. Men jag kämpade på, och fick ändå vara med om mycket roligt.
Publicerad 02.01.2017 kl. 19:00

Nyårsafton.

Hej och Gott Nytt År på er! Hoppas att ni har haft en bra nyårshelg och en bra början på 2017.Min nyårsafton bestod av fina människor, alias, drinkar & gott att äta, raketer, skumpa vid 12-slaget, och sen fortsatte festen enda in på morgonen. Det var ett bra slut på 2016 och en väldigt fin början på 2017. Det känns skönt att få lämna tvåtusensexton bakom mig, och se vad tvåtusensjutton har att erbjuda. Bring it on 2017.

Publicerad 02.01.2017 kl. 15:25

Året som gick - Januari, februari, mars & april.

2016 börjar lida mot sitt slut, så då jag tycker att det passar bra med en liten årsresumé. 


Jag firade in år 2016 med fina typer och januari fick en bra start. Vi åt på Amarillo, drack skumpa och skålade in det nya året. Jag fortsatte att jobba på dagis några dagar i veckan, och när jag inte jobbade var jag hos min pojkvän. En helg for jag till Jakobstad för att umgås med mina favoritbrudar, det var en av januaris höjdpunkter. Annars hände det inte så jätte mycket i januari, jag njöt av fina dagar och hade myskvällar så ofta som det gick.


Jag inledde februari med lite ledighet, vilket var skönt. Jag skrev på min förra blogg att i februari ska jag läsa böcker, dricka kaffe, mysa med pojkvän, ta promenader, träffa vänner, och andra saker som jag tycker om, och det var nog precis det som jag gjorde också. Jag var på många kaffedejter med vänner, dansade på lördagsnätter, firade Alla hjärtans dag & 8 månaders dag med pojkvän. En dag for släkten ut till villan, där vi åkte pulka, skidade, körde skoter, drack varm kakao och grillade korv, det var en riktigt fin dag. Sista dagen i februari for mamma, syster och jag till Åbo. Vi bodde på hotell, shoppade och åt god mat. Ett bra slut på februari och fin början på mars.


Marsmånad inleddes alltså i ett vårsoligt Åbo tillsammans med mamma och syster. Jag jobbade fortfarande lite på dagis, och bodde fortfarande hemma. Fast när jag var ledig var jag hos min pojkvän, så ett tag kändes det som att jag bodde i en väska. Tyvärr var mars en ganska ångestfylld månad, jag funderade mycket på skolor och sommarjobb, vilket tog mycket av min energi. Jag träffade vänner, blev bjuden på dejt på Amarillo, och drack massa kaffe. Sen blev det lite vårväder ett tag, och jag fick lite mera krafter igen. Det blev påsk och vi hade påskbrasa vid villan. 


April kom och det blev vår i luften. Jag njöt av vädret, jobbade lite, och sökte lägenhet tillsammans med pojkvän. Träffade saknade vänner, och tillbringade flera nätter på dansgolvet. I slutet av april hittade vi en lägenhet som vi tyckte om, och som vi sedan i slutet av maj flyttade in i. Sista dagen i april kom och det skulle självklart firas! Det var fint väder så vi hängde i stranden, träffade människor, och avslutade kvällen på en fest. 

Publicerad 30.12.2016 kl. 20:40

Julhelgen.

 Julafton spenderade vi hemma med sällskap av morbror och hans familj, och mammas moster. Det blev en mysig dag med god mat, fina julklappar och bra sällskap. Juldagen och Jul-annandag bestod av släkt & famil och julmat i mängder, precis som det ska vara alltså. 

Ikväll kom vi tillbaka till lägenheten, så de här närmaste dagarna ska jag läsa böcker, mysa med sambon och annat trevligt som man ska göra på jullovet. 

Hoppas att ni också har haft en fin julhelg!

Publicerad 27.12.2016 kl. 21:28

Konsert, glöggmys och pepparkaksbak.

Hej! Här har det varit tyst ett tag igen nu. Jag har njutit av att ha jullov och inte alls tänkt på att blogga. Men nu tänkte jag visa vad jag har sysslat med sen sist.


En morgon blev jag bjuden på frukost hos grannen, såå mysigt! Sen på kvällen for vi iväg på halarkalas. // Förra helgen firade vi jul hos min pojkväns familj, det var mysigt.

Vi var på FORK-konsert, det var så bra! Wow. // I fredast bjöd vi hit Batti & Elin på glöggmys. Sedan blev det aliasspel, vin och ostbricka. En riktigt bra kväll!

Idag har vi firat fjärde advent med att baka pepparkakor. 

Om mindre en vecka är det ju jul, hjälp vad snabbt december går, samma sak varje år. Den inkommande veckan ska jag fixa de sista julklapparna, åka hem till familjen, och gå på julkonsert. Jag hoppas att den här sista veckan före julhelgen inte går så fort, så jag hinner få lite mera julfeelis. Hoppas att ni har det bra!
Publicerad 18.12.2016 kl. 19:34

Julpyntet i lägenheten.

För någon dag sedan julpyntade jag lite i vår lägenhet, nu är det så mysigt här.

Vi dekorerade också ett pepparkakshus, så nu doftar hela lägenheten pepparkaka.Vi hängde upp en ljusslinga på balkogen, och en gran fick också vara där. Så nu är hela vår lägenhet riktigt julig, och lite mera julfeelis har jag fått på köpet.Publicerad 09.12.2016 kl. 13:00

Jullov (och att vara stolt över sig själv)

Hej hörni. I dag fick jag jullov! Vi har ganska långt jullov, en hel månad, och direkt efter jullovet börjar vår praktik, som också pågår i en månad. Jag kommer alltså inte att vara i skolan på två månader, såå skönt! Bra att vi fick jullov så här pass tidigt, så hinner jag njuta av december, dricka massa glögg, och handla julklappar i lugn och ro.

Det känns så bra att jag har klarat av första terminen i skolan. Rätt så bra har det dessutom gått. I början av hösten var jag ganska orolig över att jag inte skulle klara av skolan, inte klara av alla uppgifter och tenter, inte orka prestera tillräckligt. Jag var helt enkelt rädd för att jag inte skulle orka ta mig till skolan, träffa nya människor och lära mig saker. Därför är jag ganska stolt över mig själv, att jag faktiskt klarade det. Trots att det har varit en hel del dagar då jag knappt orkat och velat stiga upp, kvällar då skolarbetet fått lida eftersom ångesten varit för stor, dagar då jag känt att jag verkligen inte klarar av att träffa människor. Trots allt det, har jag klarat alla tenter, fått in alla uppgifter, och farit till skolan, även de dagar ångesten har tagit så mycket av mig. Så ikväll är jag stolt över mig själv, stolt över att jag har orkat kämpa, stolt över att jag inte har gett upp.

Den här hösten har verkligen inte varit någon dans på rosor, men mitt bland all ångest och uppgivenhet, har det funnits riktigt fina stunder också. Nu ska jag bara njuta av ledigheten och ladda batterierna inför nästa termin!


Och så en selfie, tagen i skolans badrum, såklart.

Publicerad 07.12.2016 kl. 20:37

Helgsfestligheter.

Glad lördag på er!

Igår fyllde lillasyster 18 år, så vi överraskade henne med mat på Amarillo. Hon blev faktiskt överraskad, så det var roligt. Hon klarade även uppkörningen igår, så grattis till körkoret! Det känns lite konstigt att familjens minsting är myndig nu, tiden går så fort, haha.Sen på kvällen följde jag med hem till familjen, så imorse vaknade jag upp hemhemma, till snö.
Så mysigt!Det bästa med lördagar är ju nog att man får sova länge, och sen sitta i soffan
och dricka kaffe i lugn och ro.Och ikväll fortsätter festligheterna och firandet av syster. Ha en bra lördag!

Publicerad 03.12.2016 kl. 16:23

Nicolina / Vasa / 20

Studerar första året till socionom. Tycker om att kramas, läsa böcker och dricka kaffe med fina typer.

Senaste kommentarer

01.06, 11:22Jobbiga känslor. av Mimma
31.05, 19:20Jobbiga känslor. av Sofie
21.05, 22:04Planer för sommaren av Hanna
20.05, 23:02Planer för sommaren av Miriam