Om en fin midsommarhelg.

Midsommarhelgen var riktigt fin. På midsommarafton var vi självklart på Österö och firade med god mat och badtunna. På lördagskvällen samlades vi ett gäng på villan och grillade, spelade spel, bastade och hade det mysigt. Söndagen spenderades på morfars villa med hela släkten, något som är en tradition. Villaliv, god mat & fint sällskap beskriver helgen väldigt bra. Hoppas att ni också hade en fin helg!
Publicerad 26.06.2017 kl. 20:21

Ledig tisdag; årets första dopp och villamys.

I går var jag ju ledig, så på kvällen for mamma och jag ut till villan en sväng. Jag passade på att ta årets första dopp, det blåste och var kallt, men nu har jag i alla fall simmat en gång i sommar. Sedan grillade vi och bara myste en stund. Villan är nog den bästa platsen att ta det lugnt på, det är så rogivande att sitta vid vattnet och läsa en bra bok.

Publicerad 21.06.2017 kl. 12:12

"Den som alltid längtar till nåt annat kommer aldrig hitta hem."


Min senaste uppladdade bild på Instagram, tagit vid vår strand, och rubriken är såklart ett citat från en Bo Kaspers Orkester låt.

I sommar bor jag till stor del hemhemma i Skärin, eftersom det är lättare med tanke på jobb och bil och sånt. För det mesta går det riktigt bra, för Skärin är ju allra bäst på sommaren. Det jobbigaste med att bo här mycket i sommar är ju att pojkvännen inte är här, han jobbar i Vasa och bor därför där. Jag har ju blivit van att få bo med honom nu, så det känns lite konstigt. Som tur har jag ofta ledigt flera dagar i rad, så då kan jag tillbringa lite tid i staden med Razze.

Och på jobbet går det bara bra hittills, mycket att lära och komma ihåg, men jag tror nog att det blir bra. Idag är jag ledig och det är så skönt. Jag jobbade i helgen så en ledig dag mitt i veckan känns behövligt. Idag ska jag bara ta det lugnt, läsa böcker och kanske baka rabarbermuffins. 
Publicerad 20.06.2017 kl. 12:54

Två år tillsammans & datenight.


Igår var det Razzes och min årsdag, i två år har det varit vi. Jag är så glad att jag har hittat honom. Han som alltid finns där, i mina värsta perioder har han peppat mig, aldrig slutat tro på mig. Han älskar mig de dagar jag inte ens tycker om mig själv. Och för det, och så mycket mer, älskar jag honom så himla mycket. Världens bästa.På kvällen for vi till Faros på date. Vi var där hela kvällen och njöt av varandras sällskap, god mat och bra livemusik. Väldans fin kväll alltså.

Publicerad 15.06.2017 kl. 22:50

Fredagsbravader med syster.


På fredagskvällen hoppade jag och syster i båten och rodde iväg. När vi hade rott en ganska lång stund hittade vi en passlig sten och hoppade i land. Vi satt där under en filt, drack en cider och pratade livet. Väldans fin fredagskväll.
Publicerad 12.06.2017 kl. 18:40

Livet och så.


Hejhej! Här har det varit tyst ett tag nu, livet kom emellan, eller vad man brukar säga. Vad har hänt sen sist då? Förra helgen tog syster studenten och det firades såklart! Fin student och rolig fest. Och så har jag börjat sommarjobba också. Första veckan är över och den gick bra. Hoppas det fortsätter så!

en bild från en tidig morgon när jag skulle till jobbet. väldans fint ändå.


Och annars har jag försökt ta tillvara på lediga dagar och stunder, igår till exempel hängde jag på Strampen med fina typer, det blev en bra kväll. Idag ska jag bara söndagsmysa med pojkvän innan jag åker hem till Skärin igen. Hoppas att ni har det bra!

Publicerad 11.06.2017 kl. 15:25

Jobbiga känslor.

 

Jobbig känsla nummer ett:
när ångesten kommer krypande och jag inte kan stoppa den.

Jobbig känsla nummer två:
när jag inte vill vara ensam med ångesten och jag inte vet vem jag kan ringa.

Publicerad 31.05.2017 kl. 19:00

Hej efterlängtade sommarlov.I dag fick vi äntligen sommarlov! Så underbar känsla. Jag och några härliga brudar for till Strampen och skålade in vårt efterlängtade sommarlov med några kannor sangria. Perfekt start på sommarlovet. 

Publicerad 29.05.2017 kl. 21:54

Skäriliivi.

Jag är hemhemma i Skärin för tillfället. Det är så fint här nu när det håller på att bli sommar!
Jag har alltid tagit det för givet att bo bredvid vattnet, men för varje år som går blir jag mer och mer tacksam över det och inser hur fint det faktiskt är.
Publicerad 26.05.2017 kl. 14:00

Kaffe, mys och lite villaliv.

Här är min helg genom några telefonbilder;

På fredagen tog jag tydligen inte några bilder, men jag gjorde inte så mycket heller. Skolarbeten, tortillas och soffmys med pojkvän. Skön fredag.

På lördagen var jag ensam hemma, så jag åt frukost framför ett Modern Family avsnitt och sen gick jag ut på en promenad.


Lite senare på dagen skulle jag träffa Jessica, så jag fixade mig och gick in till stan för att möta upp henne. Jag invigde mina sommarskor, kändes som en bra dag att göra det.


Tog tydligen ingen bild på min kaffedejt med Jessica, men det var bra. Vi satt på en uteservering, drack kaffe och pratade livet och allt som hänt sen vi träffats sist. När jag kom hem blandade jag en iskaffe och satte mig på balkogen, och satt där tills solen försvann bakom ett hus.


När solen höll på att gå ner hade pojkvän kommit hem, så vi gick ner till vattnet för att se på solnedgången.

Idag for jag hem till Skärin i någon timme. Vi for ut till villan en sväng och där var det fint och blåsigt. 


Satt nere vid vattnet och doppade tårna i vattnet och läste en bok. Så rogivande alltså.


På eftermiddagen for vi på 7-års kalas, men därifrån har jag inte heller några bilder. Här är i alla fall en bild på min nya klänning, som jag hade på kalaset. Jag tror att den kommer bli en favorit i sommar, en riktigt perfekt sommarklänning.


Och där var den helgen slut. Hoppas att ni också har haft det bra!
Publicerad 21.05.2017 kl. 23:51

Planer för sommaren

 

Det här känns som en sak som man inte får säga (eller skriva för den delen) högt, men jag gör det ändå. Jag ser inte framemot sommaren så speciellt mycket, i alla fall inte så mycket som jag skulle vilja. Jag vet inte riktigt varför, men för tillfället är jag inte så pepp. Det kommer väl snart. Jag ska jobba i juni, juli och lite i augusti, men som tur är jobbar jag inte 100%, vilket innebär att jag borde hinna med en hel del annat också, så här är några saker som jag vill/ska göra i sommar:

 

 • jag ska fira min syster som blir student
   
 • jag vill hänga mycket på villan och leva villaliv


   
 • jag vill fara ut på spontana äventyr med vänner (och gå vilsen i någon skog med Miriam)
   
 • jag vill ta nattdop, obligatoriskt minst en gång per sommar


   
 • jag vill dricka sangria på Strampen i fint sällskap
   
 • jag vill äta frukost utomhus, både i Skärin och i Vasa


   
 • jag vill ha balkongfest (vi har inte så jätte stor balkong, men det blir ju bara mysigt)
   
 • jag vill läsa massa bra böcker


   
 • jag ska fara till Ekenäs och se Bo Kaspers Orkester och TOTO live, såå taggad!
   
 • jag skulle gärna fara på någon liten resa med pojkvän, till exempel till Åland, det skulle vara mysigt


   
 • jag vill vara ute på havet, så mycket som möjligt
   
 • jag vill ha eller fara på grillfest


  bilder från gångna somrar. 

  I sommar vill jag helt enkelt göra saker som jag mår bra av, hänga med fina människor, glömma allt som heter ångest och bara njuta. Inte låta jobb, dåligt väder eller kroppsångest (eller annan ångest) ta över sommarfeelisen.
Publicerad 20.05.2017 kl. 21:00

Livet just nu.

- I måndast skrev jag vårens näst sista tent, nu har jag bara en hemtent i svenska kvar, plus några inlämningsuppgifter. 

- Jag har två skoldagar kvar, en nästa vecka och en veckan efter det, och sen sommarlov!

- I fredast var jag till frisören och färgade mitt hår, för första gången sedan högstadiet. Jag gick från en brun-röd nyans med utväxt, till detta, och jag är så nöjd! Måste lära mig att locka håret nu bara.- Jag har börjag gå i psykoterapi, idag var jag första gången. Det känns som att det är ett steg i rätt riktning, så det känns bra.

När jag inte är i skolan, eller skriver skoluppgifter, försöker jag träffa vänner, förbereda mig inför en sommar med jobb, och inte låta dåliga tankar ta över. Det går sådär, vissa dagar bättre och vissa dagar sämre. Som det brukar vara alltså.
 
Publicerad 17.05.2017 kl. 20:35

Solen, havet & Miriam.

Gårkvällen spenderades med Miriam, som äntligen kommit till Österbotten för sommaren. Vi köpte lite smått och gott, och sen gick vi ner och satte oss vid vattnet. Vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord i flera timmar, tills solen gick i moln och vi började frysa. Det är så skönt med vänner som man inte träffar så jätte ofta, men sen när man gör det så är det alltid så himla bra. Mysig kväll med mysig kompis.
Publicerad 17.05.2017 kl. 09:00

Att mobba sig själv.

 

"Det är ju som mobbning, bara att du mobbar dig själv."

Det sa min psykolog åt mig en gång, när jag berättade hur jag tänkte om mig själv. Jag hade aldrig tänkt på det på det sättet förut, men när hon sa det insåg jag att det är ju precis så det är. Jag mobbar mig själv. Sättet jag tänker om mig själv, och ibland säger åt min spegelbild, hur jag trycker ner mig själv. Skulle jag behandla någon på det sättet skulle det verkligen räknas som mobbning, men i det här fallet är det jag som blir mobbad, av mig själv. Jag skulle aldrig ens kunna tänka tanken på att behandla någon annan på det här sättet, men när det gäller mig själv är det inga problem. När jag skriver det här nu så inser jag hur konstigt det låter, varför skulle någon behandla sig själv på det här sättet? Men det är svårt att sluta, svårt att inte tycka som jag tycker. Och det har ju pågått så länge nu, att jag tror på mig själv när jag tänker att jag är ful och därför mindre värd. Någonstans inne i mig vet jag kanske att det inte är så, men självföraktet tar över.

Och det hjälper ju inte alls när någon säger åt mig att det inte är så, att det bara är jag själv som tycker det. Det spelar ingen roll vad folk säger, jag måste tro och tycka det själv också. I grund och botten handlar allt det här om dåligt självförtroende, men, jag jobbar på det.

Publicerad 16.05.2017 kl. 17:15

En lista.


10 saker jag tycker om

- Spontana äventyr
- kaffe
- att läsa en riktigt bra bok
- att åka berg&dalbala
- solnedgångar
- att dricka vin med en fin vän
- att vara ut på havet
- långa kramar med någon man saknat
- kravlösa dagar
- att skratta så mycket att man nästan börjar gråta
 

 

 9 saker jag tycker mindre bra om

- Rasism
- inställda planer
- sexism
- att känna mig otillräcklig
- ärtsoppa
- när jag har samlat mod för att ringa ett viktigt samtal och så får jag inget svar
- respektlöshet
- när jag har massa skriv-inspiration men inte får fram mina tankar till ord
- missförstånd som leder till massa dåliga saker

 

8 saker jag vill (göra) i framtiden

- Resa och se världen
- gifta mig
- vara lycklig
- segla jorden runt (eller bara segla någonstans)
- skaffa barn
- ha ett jobb som jag trivs med
- åka luftballong
- skaffa fler tatueringar

 

 

7 band/artister jag lyssnar på

- Mumford & Sons
- Bo Kaspers orkester
- Veronica Maggio
- Kent
- Coldplay
- Ed sheeran
- Imagine Dragons

 

6 bra böcker
- Livet efter dig - Jojo Moyes
- En man som heter Ove - Fredrik Backman
- Pappan och Havet - Tove Jansson
- Om du bara kunde se mig - Cecelia Ahern
- Det handlar om dig - Sandra Beijer
- Kapitulera omedelbart eller dö - Sanne Näsling

 

5 ord som beskriver mig 

- Omtänksam
- nyfiken
- mysig
- envis 
- komplicerad
 

 

4 saker jag är rädd för

- Fåglar
- att förlora någon som står mig nära
- att inte bli frisk
- att bli inlåst i trånga utrymmen

 

3 serier jag tycker om

- Game of Thrones
- Friends
- The 100
 

2 bra låtar

- Believer - Imagine Dragons
- Something just like this - The Chainsmokers & Coldplay
 

1 sak jag ser framemot

- Att äntligen få se Bo Kaspers orkester live i sommar

Publicerad 14.05.2017 kl. 18:00

Tjugoettårig Vasabo som studerar till socionom och försöker lista ut hur livet egentligen ska levas.

Senaste kommentarer

06.02, 10:33Livet livet. av Ellen
19.07, 09:31Lista om tre saker. av Mirjam L.