Höstkvällar när de är som bäst.

Vasa bjöd på en väldigt fin kväll igår. Det var nästan lite magiskt.

Publicerad 12.10.2016 kl. 19:00

Solstrålar i lägenheten.En dag när jag kom hem från skolan lyste solen så fint in i vår lägenhet, så jag var bara tvungen att ta några bilder. 

Och ja, jag har en svaghet för muminmuggar och (nästan) allt som har med elefanter att göra.
Publicerad 08.10.2016 kl. 17:25

Efterlängtade fredag!

Så skönt med fredag! Den gångna veckan har varit rätt så tung, så helgen har varit väldigt efterlängtad. Jag bestämde imorse att idag skulle bli en bra dag, och det har den varit också. Jag har

fyndat snygga skor på loppis


köpt fika, fredagen till ära


tvingat pojkvän att ta bilder när jag kastar löv omkring mig


varit på bio med bästis. Vi såg Bridget Jones´s baby, den var såå bra! jag skrattade så mycket, och grät lite däremellan. Precis som man ska göra när man ser en bra film.


Nu ska jag se på Idol och vänta på att sambon kommer hem, och sen ska vi mysa resten av kvällen. Perfekt fredagskväll om ni frågar mig.

Publicerad 07.10.2016 kl. 21:18

Historien om gluggen.

Något som jag aldrig gillat med mitt utseende är mina tänder. Jag har alltid tyckt att jag har för stora framtänder, och så har jag ju också en stor glugg mellan framtänderna. Och oj vad det har plågat mig! Jag har haft så ångest över gluggen, och i högstadie var det som jobbigast. Jag ville inte att någon skulle se att jag hade en glugg, så när jag skrattade dolde jag alltid munnen. Jag ville aldrig le på bild, för då skulle ju gluggen bli förevigad på bild, hemsk tanke. Sedan blev det ännu värre, när jag fick tandställning, en tågräls på övre tandraden. Då drog ju tänderna till sig ännu mera uppmärksamhet. Det var så hemskt, för när jag log med stängd mun kunde man ändå ibland skymta tandställningen. 

Sedan blev jag lite äldre, och efter några år fick jag bort tandställningen. Plötsligt brydde jag mig inte lika mycket längre om mina tänder och gluggen. Jag hade inte haft tandställning på grund av den, utan på grund av någon annan orsak, så gluggen hade ju inte minskat eller så. Jag hade väl helt enkelt bara vant mig, och börjat acceptera den.

Nu för tiden kan jag skratta och prata utan att dölja min mun, och ibland kan jag faktiskt le med tänderna på bild, men bara ibland. Jag har sakta men säkert börja lära mig att tycka om mitt leende och min glugg, för egentligen är det ju väldans charmigt med en glugg. 


här är jag & gluggen.
Publicerad 05.10.2016 kl. 21:28

Tisdag och kanelbullens dag.

Två telefonbilder från dagen;


Det var fint & kallt när jag gick till bilskolan imorse. Jag tar det sista skedet, så efter imorgon när jag varit på halkbanan är jag äntligen färdig med bilskolan!


När jag kom hem från skolan for jag hemhem till familjen en stund. Vi drack kaffe och åt kanelbullar, precis som man ska göra idag.

Bra dag. Nu ska jag ta det lugnt och försöka att inte tänka på allt som jag ska hinna med resten av veckan, för det blir jag bara onödigt stressad av. Nya tag imorgon igen.

Publicerad 04.10.2016 kl. 21:16

Lära känna - listan

Eftersom jag har ny blogg så tänkte jag att det skulle passa bra med en lära känna - lista. So here we go!

1. Hur gammal är du?
19 år. Men den 22 november fyller jag tjugo, woop woop!

2. Hur gammal känner du dig?
Jag känner nog mig kanske som tjugo, för att nästan alla mina vänner som är födda 1996 har fyllt tjugo redan. Fast ibland kan jag känna mig som 80 år, typ när jag går och sover kl 21.30 på en lördagskväll.

3. Var bor du?
Jag bor i en mysig två i Vasa tillsammans med min pojkvän. 


4. Vad har du gjort i dag?
Idag har jag varit i skolan, varit på dejt, ätit vårrullar och varit till läkaren. 

5. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Jag kan inte välja bara en, för nu när det är höst så tycker jag jätte mycket om hösten, för det är så mysigt när det blir mörkt ute och man får tända ljus och ha mysiga kläder. Sen när det blir vår så tycker jag att våren är bäst, för då blir det äntligen varmt igen och ljust osv. Vintern tycker jag kanske minst om, ett tag är det roligt med vinter men sen blir det för kallt och för mycket slask och allt det där..

6. Är du beroende av någonting?
Mina ansiktsalvor, tyvärr. Utan dem skulle hela mitt ansikte torka bort, speciellt nu när det börjar bli kallare.. Usch!

7. Nämn en sak som man kanske inte vet om dig?
Jag lider av depression, och äter antidepressiva.
Om ni läste min förra blogg så visste ni antagligen det, men det kan ju vara någon ny läsare här nu.

8. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
I Spaninen, där vi var förra oktober. På stranden i Nerja skulle jag gärna hänga nu.

9. Vad är du på för humör just nu?
För tillfället är jag ganska ur balans, det är för mycket på gång nu som kräver min energi och koncentration.

10. Vilket är ditt favoritgodis?
Fazers blå choklad, alla gånger.

11. Vilken är din favoritaffär?
Jag har ingen favoritaffär, men inredningsaffärer är ju aldrig fel. Men om jag ska gå i butiker måste jag vara på ett visst humör, annars blir det inte till något.

12. Är du morgon- eller kvällsmänniska?
Jag är en kvällsmänniska, helt klart. Fast på senaste tiden har jag blivit mera kvällstrött, så egentligen är jag varken morgon- eller kvällsmänniska. 

13. Har du blivit sydd någon gång?
Nej, det har jag inte.

14. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Min pojkvän bjöd mig på café idag, det var mysigt.

15. Är du blyg?
Ibland nog. Fast på senaste tiden har det blivit mycket mera än ibland, kaan ju bero på den sociala fobin som spökar hos mig.

16. Vad heter du i andra namn?
Ida Christina. Christina efter min fina mormor.

17. Vill du gifta dig?
Det vill jag.

18. Har du något smeknamn?
Jag har ganska många smeknamn, men det som oftast blir använt är Nikå/Nico. Det kallar nästan allihopa mig, åtminstone de som jag känt en längre tid.

Publicerad 03.10.2016 kl. 19:19

Första söndagen i oktober.

Idag har det varit så otroligt vackert väder, så när jag hade ätit frukost gick jag ut på en promenad. Jag slutar aldrig att förvånas över hur vacker hösten är, alla färger och dofter. Jag kan bara inte få nog, och dagar som denna är nog de bästa, när solen skiner och det blåser lite, så man känner att det är höst på riktigt.

Alltså så fint ju! Hoppas på många dagar som denna.

Publicerad 02.10.2016 kl. 17:50

En nystart, återigen.

Hej! Nu är jag här igen. Det kan verka som om jag lider av beslutsångest. Vilket jag nog gör, gällande mycket olika saker. Tydligen gäller det också var jag ska blogga, men nu tror jag att jag kommer stanna här. Blogspot har gjort sitt, nu är jag redo för något nytt.

Vem är jag då? Nicolina heter jag, nitton år, fyller tjugo om lite mer än en månad. Studerar första året till socionom. Bor i Vasa tillsammans med min pojkvän. Jag tycker om havet, att dricka kaffe och sånt trevligt. Jag tycker också om att skriva, ibland om viktiga saker och ibland om mindre viktiga saker. 

Ja, ni lär väl märka mera inom en snar framtid om ni fortsätter att läsa min blogg. Jag har bloggat på http://nicolinaa.blogspot.fi/ förut, men nu kände jag att det var dags för något nytt, så här är jag nu.

Publicerad 02.10.2016 kl. 14:11

Nicolina / Vasa / 20

Studerar första året till socionom. Tycker om att kramas, läsa böcker och dricka kaffe med fina typer.

Senaste kommentarer

01.06, 11:22Jobbiga känslor. av Mimma
31.05, 19:20Jobbiga känslor. av Sofie
21.05, 22:04Planer för sommaren av Hanna
20.05, 23:02Planer för sommaren av Miriam